Nieuws

22/09/2017

Sensoa tackelt seksmythes en zet huisartsen aan te praten over seksuele gezondheid

Nogal wat Vlamingen kampen met misvattingen over seksualiteit. Seksuologen geven aan dat steeds meer koppels zich zorgen maken over (onrealistische) verwachtingen en nood hebben aan ‘normaliserende’ boodschappen. Het lijkt nochtans alsof iedereen ondertussen wel weet dat de gemiddelde seksfrequentie van de Vlaming niet 2 tot 3 maal per week is, het gemiddelde ligt op 1,2. Toch blijken dit soort misvattingen door herhaling ‘ingesleten’ in de geesten: “Je weet het wel maar toch….” Tijd om die seksmythes te ontkrachten, vonden we bij Sensoa. Lees meer

15/09/2017

9/10/17 Studiedag Transgenderzorg: psychosociale kant

Op maandag 9 oktober 2017 organiseert Sig vzw een studiedag voor professionele hulpverleners, gezinsbegeleiders, CAW/CGG-medewerkers en alle anderen die geïnteresseerd zijn in de psychosociale aspecten van een gendertransitie. Er wordt stilgestaan bij de belangrijkste concepten, wetenschappelijk onderzoek over mentaal welzijn van transpersonen, de huidige protocollen en het zorgpad. Tot slot wordt ook dieper ingegaan op wat de noden van partners en kinderen van transpersonen zijn. De studiedag wordt begeleid door het Transgender Infopunt en de coördinator van het genderteam Els Elaut (UZGent). Verder getuigt ook een partner van een transpersoon. Meer info en inschrijven: klik hier!

10/09/2017

De Universiteit  van Louvain-La-Neuve (UCL) is op zoek naar 50 sekstherapeuten en relatietherapeuten voor een onderzoek naar de verbetering van de kwaliteit van de therapeutische relatie. Neemt u graag deel? Mail Marie Dezangré voor meer informatie.

07/08/2017

8/9/17 Gendered sexuality – Peggy Emmerink

Op 8 september zal Drs. Peggy Emmerink haar doctoraat rond de seksuele dubbele standaard (‘GENDERED SEXUALITY, exploring dynamics of the sexual double standard’) verdedigen te om 10u30 in het Academiegebouw (Domplein 28) te Utrecht. Meer info is hier te vinden. Een exemplaar van het proefschrift kan via mail opgevraagd worden bij de auteur.

26/07/2017

18 en 19/1/2018 cursus Andrologie te Leuven

Op 18 en 19 januari organiseren de EAA centers van Brussel, Gent en Leuven een tweedaagse cursus andrologie. Meer info.

16/06/2017

Evaluatie van Zanzu.be

Sensoa vraagt om Zanzu.be, de informatiebron over seksuele gezondheid en seksualiteit voor nieuwkomers, asielzoekers, vluchtelingen, én hulpmiddel voor professionals, te evalueren. Deelname biedt kans op een vorming van Sensoa (t.w.v. 50 euro). Start de enquête hier.

06/06/2017

Nota zelfstandige zorgverstrekkers n.a.v. eerstelijnsconferentie

In de aanloop naar de eerstelijnsgezondheidsconferentie van minister Vandeurzen bereidde het overleg zelfstandige zorgverstrekkers (OZZ) een nota voor met een reeks essentiële basisvoorwaarden om meer en performantere multidisciplinaire zorgteams uit te rollen, ten dienste van de persoon met een zorgnood (patiënt). Fundamenteel daarbij is het vrijwaren van de onafhankelijkheid van elke zorgverstrekker binnen zo’n team. Het model dat men naar voren schuift werkt niet volgens een hiërarchie maar is een multidisciplinair partnership dat door iedere zorgverstrekker kan worden geactiveerd. Lees meer…

05/04/2017

1/6/2017 Symposium sekswerk onder studenten

Zijn studenten actief in de seksindustrie? Zijn studenten sekswerkers een mythe of realiteit? Je komt er meer over te weten tijdens het symposium op 1 juni 2017 van de PXL Hogeschool te Hasselt. Meer info.

07/03/2017

28-31/5/17 23ste congres WAS te Praag

In Tsjechië gaat eind mei terug het WAS-congres door, met een waaier aan thema’s rond seksuele gezondheid. Meer info.

07/03/2017

18/5/17 Studiedag Onbeperkt Genieten

Dit symposium gaat over die uitingen waarvan velen denken dat ze grenzeloos of onbeperkt zijn. Of groepen waarbij seksualiteit juist ingeperkt lijkt te worden. Is dat ook zo? De thema’s van dit jaar zijn seksualiteit en fysieke beperking, seks en drugs en non-monogamie. Meer info.