Nieuws

27/05/2018

Sensoa-symposium seksuele gezondheid: save the date en survey

In opdracht van Minister Jo Vandeurzen organiseert het Agentschap Zorg en Gezondheid samen met Sensoa op vrijdag 14 december 2018 een ‘Symposium Seksuele Gezondheid’. Met het Symposium willen we onder meer een stand van zaken opmaken met betrekking tot vijf seksuele gezondheidsthema’s, actuele uitdagingen identificeren en concrete aanbevelingen formuleren voor toekomstig beleid. We willen ook graag de doelgroepen actief betrekken bij deze oefening. Dit doen we aan de hand van rondetafelgesprekken waar intermediairs aan het woord worden gelaten. Lees meer

27/05/2018

GDPR: wat doen als seksuoloog?

We hebben de afgelopen weken een aantal mails gekregen van seksuologen die zich afvragen wat ze nu precies moeten doen om in orde te zijn met de GDPR. Het gaat dan vooral om mensen met een zelfstandige praktijk. Wie werkt in dienstverband, volgt in principe gewoon het beleid van de organisatie.

Lees meer

22/04/2018

Rol van cognitie op seksueel functioneren bevestigd

Een Portugese studie (Silva, Pascoal & Nobre, 2016), gepubliceerd in het Journal of Sexual Medicine, bevestigt de rol van cognitieve afleiding en opvattingen over het eigen voorkomen in seksueel functioneren. Lees meer

22/04/2018

31/3/2018 ‘Happy sex’ van Alexander Witpas

Geluk in bed: wat het is, hoe je het krijgt en hoe je het houdt

Seksuoloog Alexander Witpas vertelt in dit boek over hoe je seksueel geluk kan vinden en houden. Niet door een arsenaal aan standjes of een beter begrip van de werking der seksuele organen. Goeie seks zit ’m in het hoofd. Positieve psychologie is het codewoord.

Witpas reikt in vijf delen handvatten en oefeningen aan die je seksleven gaan verrijken. Rond positieve emotie, intensere beleving, verdieping van je relatie, zinvoller en waardevoller leven en het overwinnen van problemen.

12/02/2018

8/3/2018 Symposium ‘Sex offenders in and out of crime’

Op 8 maart 2018 gaat in Brussel dit gratis symposium door, meer info.

05/02/2018

Deelnemers gezocht voor het volgen van gratis vorming

In het kader van hun eindwerk in de Permanente Vorming Seksuologie (Universiteit Gent) is een Gentse groep studenten op zoek naar geïnteresseerde deelnemers die een gratis vorming willen volgen over seksuologische thema’s die nog vaak als taboe ervaren worden. Hier vindt u een bondig overzicht van alle aangeboden onderzoeksthema’s.

05/02/2018

Opstart intervisiegroep rond Brusselse

Enkele enthousiaste klinisch seksuologen VVS in het Brusselse starten een intervisiegroep op. De bedoeling is dat op regelmatige basis bijeenkomsten doorgaan om casussen te bespreken, informatie uit te wisselen en een netwerk in de regio uit te bouwen. Ben je zelf ook op zoek naar een intervisiegroep als klinisch seksuoloog VVS in deze regio, dan verwelkomen we je graag. Neem hiervoor contact op met Lotte De Schrijver.

11/01/2018

17/2/18 Schrijf nu in voor de Terugkomdag te Gent

De Terugkomdag van de Vlaamse Vereniging voor Seksuologie gaat door op zaterdag 17 februari 2018. Op deze terugkomdag laten we Dr. Marjo Ramakers (arts en seksuoloog NVVS) aan het woord rond vulvodynie. Deze spreekster zal met veel enthousiasme vertellen over haar ruime ervaring met de diagnostiek alsook de behandeling van deze frequent voorkomende seksuele pijnklacht. Lees meer

27/12/2017

18/01/2018 PXL-studiedag intimiteit bij mensen met een beperking

Hogeschool PXL en vzw Aditi nodigen u graag uit voor het symposium Seksualiteit bij mensen met een beperking op 18 januari 2018 in PXL Congress.

De uitnodiging met alle bijkomende informatie kan u hier vinden.

23/11/2017

1/12/2017 studiedag Andrologie en Transgenderzorg

Op 1 december 2017 organiseert Urobel een studiedag rond Andrologie en Transgenderzorg te Sint-Truiden. Meer info.