Nieuws

02/04/2021

Sensoa zoekt beleidsmedewerker reproductieve gezondheid

Was je altijd al geboeid door reproductieve gezondheid? Ben je gepassioneerd door de thema’s gezinsplanning, anticonceptie en abortus? Droom je al heel je leven om je steentje bij te dragen binnen het beleidswerk? Wou je altijd al deel uitmaken van het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid? Bezit je een Masterdiploma in de humane wetenschappen? Kan je op alle voorgaande vragen volmondig ‘ja’ antwoorden, dan ben jij diegene die Sensoa zoekt.

Voor de functie als beleidsmedewerker reproductieve geneeskunde zoekt men een gemotiveerde duizendpoot. Je verzamelt en analyseert informatie uit onderzoek. Daarenboven geef je mee de visie rond dit thema vorm. Je fungeert zowel intern, als extern als een aanspreekpunt rond dit topic. Meer informatie over het takenpakket, het functieprofiel en het aanbod vind je hier.

Bij interesse richt je je sollicitatie tot Joke David, via e-mail (joke.david@sensoa.be) of per brief (F. Rooseveltplaats 12 bus 7, 2060 Antwerpen). Hou verder vrijdag 7 mei 2021 vrij in je agenda. Op die dag staan de selectiegesprekken gepland.

01/03/2021

En ze leefden nog lang en gelukkig

‘En ze leefden nog lang en gelukkig…’

Zo eindigt elk sprookje telkens weer. Maar wat gebeurt er écht? Lopen relaties vanzelf wanneer je die ware prins of prinses hebt gevonden? Het antwoord is onherroepelijk nee. Elk koppel wordt vroeg of laat geconfronteerd met uitdagingen.

Vanuit de wetenschap en vanuit haar eigen praktijk bespreekt relatietherapeute en klinisch seksuologe Chloé De Bie de onvermijdelijke valkuilen in elke relatie. Of het nu gaat over communicatie, seksualiteit, overspel, jaloezie of technologie: aan de hand van praktische en bruikbare tips helpt ze je relatie te verbeteren en nog meer verbinding te creëren.

Ook voor singles is dit boek de ideale voorbereiding om die perfecte partner te vinden en zich voor te bereiden op een lang en gelukkig liefdesleven.

Meer informatie vind je hier.

23/02/2021

Verborgen leed: Als je vagina pijn doet: Een inkijk in het leven van vulvodyniepatiënten

’10 maart 2021 – Verborgen leed: als je vagina pijn doet: Een inkijk in het leven van vulvodyniepatiënten
Dit event staat in het kader van personen die leven met vulvodynie, een conditie die gekenmerkt wordt door pijn aan de vulva bij aanraking of penetratie. Sommige vulvodynie patiënten ervaren niet enkel pijn bij aanraking maar ervaren ook een continue vulvaire pijn. Tijdens deze avond nemen vrouwen met vulvodynie het woord, en zullen ze persoonlijk getuigen wat het betekent om te leven met vulvodynie in een wereld waarin seksualiteit centraal staat. Deze persoonlijke getuigenissen worden aangevuld met boeiende lezingen door prof. Hans Verstraelen, gyneacoloog bij de Vrouwenkliniek van het UZ Gent, en prof. Laan, psycholoog en seksuoloog verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en werkzaam bij het Amsterdam Medisch Centrum (AMC). Dit event is georganiseerd in samenwerking met de Vulvodynie Lotgenotengroep.
Toegang is gratis, maar registratie verplicht. Na registratie ontvang je een link de dag voor het event.’

Lees meer

13/02/2021

Groepspraktijk Elan zoekt seksuoloog

Paramedische groepspraktijk, Elan, in Merksem is op zoek naar een seksuoloog/seksuologe om hun team te vervolledigen. Deze persoon is bereid om te werken onder een zelfstandig statuut en om zich minimum 8u per week te engageren. Je wordt tevens verwacht maandelijks deel te nemen aan de teamvergadering (afwisselend vrijdagvoormiddag of avond in de week). De volledige vacature is na te lezen via volgende link.

Bij interesse neem je contact op met mevrouw Essing, via greet.essing@elan-groepspraktijk.be of 0471 60 07 77.

 

 

 

 

 

 

06/02/2021

Vacature Klinisch Seksuoloog

Groepspraktijk Papilio (te Kasterlee) zoekt een gemotiveerde klinisch(e) seksuoloog/seksuologe. Op deze manier proberen zij tegemoet te komen aan de toegenomen vraag naar professionele zorgverlening uit de regio. Vanuit een multidisciplinaire werking wordt een integratieve en holistische visie op mentale en fysieke gezondheid nagestreefd.

Voor meer informatie of wens tot sollicitatie, contacteer mevrouw De Venter. Dit kan via mail (info@groepspraktijk-papilio.be), telefoon (0495/351205) of website (http://www.groepspraktijk-papilio.be).
De volledige vacature is raadpleegbaar via volgende link.

26/10/2020

Helpt u graag de wetenschap vooruit?

“Eerder werden al 45-plussers bevraagd voor het Europees SHIFT-project (lees: Sexual Health in the over Forty-Fives). Nu willen de onderzoekers via focusgroepen graag de stem van jullie, als hulpverlener, horen!

Bij interesse kan u meer informatie terugvinden in het bijgevoegd document.

23/10/2020

Uitnodiging Webinar Over-Macht/On-Macht

Op donderdag 10 december 2020 organiseert PC Bethanië een online webinar omtrent mentale uitdagingen verbonden aan ouderschap. Deze vorming start om 20u en wordt gegeven door Kristiaan Plasmans (psychiater) en Lauranne Segers (psychotherapeut). Beiden zijn verbonden aan de Moeder-Baby eenheid. Je kan je inschrijven via volgende link. Klik op uitnodiging indien u meer informatie wenst.

07/10/2020

Vacature Seksuoloog AZ Herentals

Had je altijd al interesse in een functie als seksuoloog in een ziekenhuiscontext? Grijp dan nu zeker je kans. Het Algemeen Ziekenhuis, Sint-Elisabeth, te Herentals is momenteel op zoek naar een seksuoloog op zelfstandige basis. Je maakt samen met je collega seksuologe deel uit van de Polikliniek Seksuologie, waar je één dag per week gesprekken met patiënten (en hun partners) voert. Daarenboven werk je tevens multidisciplinair samen met de diensten urologie en gynaecologie. Naast een masteropleiding Seksuologie, vormt de start of afronding van een psychotherapie opleiding een pluspunt. Meer informatie vind je in het bijgevoegd document. Solliciteren kan online via volgende link.

16/09/2020

Vacature: Wetenschappelijk medewerker UGent

Universiteit Gent zoekt in het kader van moederschapsrust een wetenschappelijk medewerker, die zich richt op de werking van de Belgische Zorgcentra na Seksueel Geweld. Heb je ervaring met slachtoffers van seksueel geweld? Ben je tweetalig (Nederlands/Frans)? Beschik jij over de nodige vormings- én/of statistische kwaliteiten? Kan je al deze vragen positief beantwoorden, dan wordt het tijd dat je je curriculum vitae en motivatiebrief bovenhaalt. Het ICRH heeft namelijk momenteel twee halftijdse vacatures in de aanbieding, die zich respectievelijk focussen op het geven van opleidingen aan medewerkers, alsook een dataspecialist. Beide openstaande betrekkingen kunnen, indien gewenst, gecombineerd worden. Solliciteren kan tot en met 25 september. Meer informatie over de werking en vacatures vind je via volgende link.

15/09/2020

Shire Hite is overleden

Shire Hite is de onderzoekster achter hét Hite rapport. Deze feministe sprak met 3000 vrouwen en bracht haar bevindingen naar buiten. Ze zal de geschiedenisboeken ingaan als diegene die het vrouwelijk perspectief in seksualiteit belichtte. Seks werd voorheen voornamelijk vanuit een mannelijk standpunt beschreven en begrepen. Haar voornaamste inzichten dragen we vandaag de dag nog steeds uit: ook vrouwen hebben recht om te genieten van seks én de meeste vrouwen komen niet klaar enkel door penetratie. 

Ze leed de laatste jaren aan Alzheimer en de ziekte van Parkinson. Vorige week stierf ze op 77 jarige leeftijd.  

Je kan hier het rapport terug vinden.