Publicaties van leden

En ze leefden nog lang en gelukkig

01/03/2021

‘En ze leefden nog lang en gelukkig…’

Zo eindigt elk sprookje telkens weer. Maar wat gebeurt er écht? Lopen relaties vanzelf wanneer je die ware prins of prinses hebt gevonden? Het antwoord is onherroepelijk nee. Elk koppel wordt vroeg of laat geconfronteerd met uitdagingen.

Vanuit de wetenschap en vanuit haar eigen praktijk bespreekt relatietherapeute en klinisch seksuologe Chloé De Bie de onvermijdelijke valkuilen in elke relatie. Of het nu gaat over communicatie, seksualiteit, overspel, jaloezie of technologie: aan de hand van praktische en bruikbare tips helpt ze je relatie te verbeteren en nog meer verbinding te creëren.

Ook voor singles is dit boek de ideale voorbereiding om die perfecte partner te vinden en zich voor te bereiden op een lang en gelukkig liefdesleven.

Meer informatie vind je hier.

Grijze goesting

29/11/2018

Ontroerende, pittige, grappige en eerlijke verhalen van singles en (nieuwe) koppels, van hetero’s, holebi’s en transgenders, van oudere en jongere senioren, met of zonder beperking, thuis, in het ziekenhuis of in woonzorgcentra: ze doen in Grijze Goesting een boekje open over hun intieme leven. Hun onthullende getuigenissen, ondersteund door deskundigen en experten uit het werkveld en prachtige illustraties en foto’s, doorbreken het taboe rond senioren en intimiteit. Meer informatie.

Nieuwe editie ‘Leerboek seksuologie’ beschikbaar

17/09/2018

We hebben er even geduld voor moeten oefenen, maar hét standaardwerk voor de seksuologie in de lage landen is beschikbaar in een gloednieuwe editie. Meer info en bestellen.

31/3/2018 ‘Happy sex’ van Alexander Witpas

22/04/2018

Geluk in bed: wat het is, hoe je het krijgt en hoe je het houdt

Seksuoloog Alexander Witpas vertelt in dit boek over hoe je seksueel geluk kan vinden en houden. Niet door een arsenaal aan standjes of een beter begrip van de werking der seksuele organen. Goeie seks zit ’m in het hoofd. Positieve psychologie is het codewoord.

Witpas reikt in vijf delen handvatten en oefeningen aan die je seksleven gaan verrijken. Rond positieve emotie, intensere beleving, verdieping van je relatie, zinvoller en waardevoller leven en het overwinnen van problemen.

The transgender handbook – a guide for transgender people, their families and professionals

28/06/2017

Walter Pierre Bouman en Jon Arcelus (Nottingham National Centre for Transgender Health, UK) brachten een prachtig, vlot leesbaar handboek uit dat een overzicht biedt van een breed spectrum aan onderwerpen waar transgender personen, van kindertijd tot later in het leven, mee geconfronteerd kunnen worden. Meer dan 40 internationale specialisten schreven mee aan hoofdstukken over medische en chirurgische behandeling, seksualiteit, mentale gezondheid, vruchtbaarheid, tewerkstelling etc. Een absolute aanrader!

Wens je het boek aan te kopen? Contacteer één van de auteurs om een kortingsbon te bekomen.

25/1/17 Seks! is leuk, dixit Rik van Lunsen en Ellen Laan

25/01/2017

AMC-seksuologen Rik van Lunsen en Ellen Laan schreven een boek over plezier in seks.

22/09/2016 Het grote seksgesprek met Wim Slabbinck

18/09/2016

Seksuoloog Wim Slabbinck schreef een boek ‘Waarom mannen geen seksboeken kopen’. Naar aanleiding hiervan gaat hij op 22 september ‘Het grote seksgesprek’ aan. Meer info.

Psychoanalyse als seksuologie. Libido van gesel tot gezel.

Mark Kinet & Koen Baeten (red)

11/05/2015

Een van de moeilijkheden van de psychoanalyse is en blijft haar focus op de kinderlijke, polymorf perverse seksualiteit. Lees meer…

Seksueel verlangen en knooppunten

Sonja Kauwenberghs, Koen Baeten & Patrick Meurs

13/09/2013

Begeleiden van seksuele processen in de context van partnerrelaties

Lees meer…

Seksuele gezondheid in Vlaanderen

Ann Buysse, Maya Caen, Alexis Dewaele, Paul Enzlin, John Lievens, Guy T'sjoen, Mieke Van Houtte, Hans Vermeersch

08/02/2013

Op 8 februari 2013 presenteerde het Sexpert-project zijn publicatie ‘Seksuele gezondheid in Vlaanderen’

Lees meer