VVS is de beroepsvereniging die seksuologen in Vlaanderen onder één gemeenschappelijke noemer samenbrengt en zo borg staat voor kwaliteitsvolle seksuologische dienstverlening binnen vier sectoren:

 • Klinisch seksuologische hulpverlening
 • Educatie & Vorming
 • Wetenschappelijk onderzoek
 • Beleidswerk

Meer weten?

Nieuws

 • Sex and Psychology: verhaal over vibrator zou niet kloppen…

  Op zijn blog Sex and Psychology brengt Dr. Justine Lehmiller, research fellow aan het Kinsey Institute, een recent artikel van Hallie Lieberman en Eric Schatzberg onder de aandacht. Het verhaal dat de vibrator ontstond bij het behandelen van ‘hysterie’ zou niet kloppen. Meer info.

 • Eindhoven: Expo Robot Love

  Robot love is een interactieve expo experience over de liefde tussen mens en robot. Meer dan 50 kunstenaars, ontwerpers en wetenschappers stellen de vraag of robots in staat zijn tot liefde. Nog tot 2 december 2018 in Eindhoven. Meer info.

 • 20/10/2018 Praatcafé Menopauze

  Naar aanleiding van Wereldmenopauzedag organiseert de Belgische Vereniging voor Menopauze (BVM) ook dit jaar menopauze-praatcafés op zaterdag 20 oktober 2018, van 10u tot 12u30, en dit in 8 verschillende Belgische steden. Inkom is gratis, maar inschrijven is verplicht. Meer info.

 • 19/2/2019 Save the date: terugkomdag VVS

  Noteer alvast met stip deze datum in jullie agenda! Op zaterdag 16 februari 2019 organiseert de VVS zijn jaarlijkse studiedag voor alle leden (ook studenten zijn van harte welkom!), gevolgd door je jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Meer informatie over topic en lokatie volgen zo snel mogelijk.

 • 14/10/2018 Steun onderzoek door film te kijken

  Op zondag 14 oktober 2018 organiseert de Universiteit Gent een benefietvoorstelling van de film ‘Girl’. Na het bezoek aan het stemhokje, kan je deze prent van Lukas Dhont in avant-première komen bekijken én tegelijk het transgenderonderzoek ondersteunen. Is de voorstelling uitverkocht? Geen nood, vanaf 17/10 speelt de film in Vlaamse zalen. Meer info.

Contact

Voorzitter — Alexander Witpas
voorzitter(AT)seksuologen-vlaanderen.be

Informatie voor pers — Alexander Witpas
persinfo(AT)seksuologen-vlaanderen.be

Penningmeester — Louis Wauters
penningmeester(AT)seksuologen-vlaanderen.be

Secretaris en eindredactie nieuwsbrief — Els Elaut
secretaris(AT)seksuologen-vlaanderen.be

VVS Klachtencommissie
klachten(AT)seksuologen-vlaanderen.be