Nieuwsbrief maart 2017

---

Publicaties en boeken

Tijdschrift voor Seksuologie in nieuw jasje én online

Voor het 40-jarig bestaan van het tijdschrift werd de website helemaal vernieuwd. Daarnaast kunnen vanaf nu alle VVS-leden artikelen online first lezen. U kan van alle artikelen de volledige pdf lezen; een artikel tweeten etc. Daarnaast biedt de rubriek Nieuws artikelen die niet in de papieren versie staan: congresverslagen, ingezonden reacties en commentaren etc. Lees meer.

25/1/17 Seks! is leuk, dixit Rik van Lunsen en Ellen Laan

Seks! is leuk, dixit Rik van Lunsen en Ellen Laan

AMC-seksuologen Rik van Lunsen en Ellen Laan schreven een boek over plezier in seks. Lees meer.

---

Studiedagen en congressen

31/3/17 Symposium Seksuologisch Onderzoek te Amersfoort

Op 31 maart 2017 nodigen onze Nederlandse collega's van de NVVS u uit voor een dag rond seksuologisch onderzoek. Meer weten over seksualiteit bij verstandelijke beperking, revalidatieseksuologie, of eens beter kennismaken met het onderzoek van Erick Janssen? Info over inschrijven hier.

6/4/17 Seksuele disfuncties, inzichten anno 2017,

op Doelencongres te Rotterdam

Op donderdag 6 april 2017 vindt een dagprogramma Seksuologie plaats in de context van het 21ste Nederlands-Vlaams Doelencongres voor Infertiliteit, Gynaecologie en Obstetrie te Rotterdam. Dagvoorzitters Rik van Lunsen en Paul Enzlin leiden het boeiend programma in goede banen.  Je kan enkel voor deze dag inschrijven, zonder te betalen voor het hele congres. Meer info

6-8/04/2017 Tweede EPATH congres te Belgrado

Het 2de tweejaarlijkse congres getiteld 'Contemporary Trans Health in Europe: focus on challenges and improvements' gaat door in Belgrado (Servië) van 6 tot 8 april 2017. Deze tweede editie van het succesvolle EPATH congres wil de Europese kennis, klinische vaardigheden, opleiding, rechten en trainingen in transgender gezondheid te bevorderen, en focust dus op uitdagingen en verbeteringen in het Europese continent. Lees meer.

25/4/17 Congres seksuologie door EROS te Leuven

De studentenvereniging EROS (KU Leuven) wist verschillende grote namen in de seksuologie te strikken om de eerste editie van hun congres seksuologie mee te spijzen. Meer info over inschrijven hier.

18/5/17 Studiedag Onbeperkt Genieten

Dit NVVS symposium gaat over die uitingen waarvan velen denken dat ze grenzeloos of onbeperkt zijn. Of groepen waarbij seksualiteit juist ingeperkt lijkt te worden. Is dat ook zo? De thema's van dit jaar zijn seksualiteit en fysieke beperking, seks en drugs en non-monogamie. Meer info.

28-31/5/17 23ste congres WAS te Praag

In Tsjechië gaat eind mei terug het WAS-congres door, met een waaier aan thema's rond seksuele gezondheid. Meer info.

---

Varia

8/3/17 Documentaire over vaginisme op NPO3

De Nederlandse Anne Van Campenhout heeft de documentaire 'My fucking problem' gemaakt over haar ervaringen met vaginisme. Deze documentaire wordt uitgezonden op woensdag 8 maart 2017, op Internationale Vrouwendag, om 20u30 op NPO3.

---

En tot slot...

Doorverwijsgids

Ben je werkzaam als seksuoloog en aangesloten bij de VVS, maar kan je je gegevens niet terugvinden op de doorverwijsgids? Neem dan contact op met Els Elaut voor meer informatie.

Supervisie

Op zoek naar een supervisor? Een lijst van VVS-supervisoren kan je raadplegen op de website.

Vacatures

Check zeker af en toe de website voor nieuwe vacatures! Iedereen die graag nieuwe werkmogelijkheden bekend wil maken, kan contact op nemen met secretariaat@seksuologen-vlaanderen.be!

---

 Vragen bij de nieuwsbrief of suggesties voor toekomstige items? Publicaties of studiedagen die andere VVS-leden zeker niet mogen missen? Contacteer  nieuwsbrief@seksuologen-vlaanderen.be !