Nieuwsbrief november 2017

---

Studiedagen en congressen

1/12/2017 studiedag Andrologie en Transgenderzorg

Op 1 december 2017 organiseert Urobel een studiedag rond Andrologie en Transgenderzorg te Sint-Truiden. Lees meer.

18 en 19/1/2018 Cursus Andrologie te Leuven

Op 18 en 19 januari organiseren de EAA centers van Brussel, Gent en Leuven een tweedaagse cursus andrologie. Lees meer.

25-26/1/2018 symposium Female (sex) offenders

Het UFC organiseert in het UZA op 25 en 26 januari een symposium en workshop rond 'Female (sex) offenders'. Sprekers zijn o.a. Dr. Jan De Varé, Leen Cappon, Vivienne De Vogel, Miriam Wijkman en Sherry Ashfield. Lees meer.

17/2/18 Save the date: jaarlijkse Terugkomdag!

De Terugkomdag van de Vlaamse Vereniging voor Seksuologie gaat door op zaterdag 17 februari 2018. Deze keer laten we Dr. Marjo Ramakers, arts en seksuoloog NVVS, op u los met een stand van zaken rond vulvoynie. Meer info volgt snel!

3/3/2018 Save the date: studiedag VVS en SSUB

Op zaterdag 3 maart 2018 organiseert de VVS, in samenwerking met onze Franstalige collega's van de Société des Sexologues Universitaires de Belgique (SSUB), een gezamenlijke studiedag te Brussel. Verschillende onderwerpen rond nieuwe technologieën en seksualiteit passeren die dag de reveu. Simultaanvertaling wordt voorzien. Meer info.

28/2 tot 3/3/2018 ESSM-congres te Lissabon

Eind februari is het kruim van de 'sexual medicine' terug te vinden op het gezamenlijk congres van de ISSM en de ESSM te Lissabon. Lees hier meer.

13/3/2018 Ongeremde daden

Plegers van seksuele delicten roepen vaak antipathie op. Hoe reageert u als het uw cliënt met een verstandelijke beperking blijkt te zijn? Hoe brengt u risico's in kaart? Deze studiedag gaat door in Amersfoort. Meer info.

9-12/5/2018 14de congres European Federation of Sexology

Dit jaar is het verzamelen geblazen in Portugal voor het 14de congres van onze Europese koepelorganisatie. Meer info. Lees meer.

---

Eén plaats voor bijstand na seksueel geweld

Op 9 november 2017 opende Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir officieel de deuren van de Zorgcentra na Seksueel Geweld. De drie pilootcentra in Gent, Brussel en Luik zijn dag en nacht bereikbaar en verbonden aan een ziekenhuis. Ze werken nauw samen met de Universiteit Gent, het Parket, het DNA-labo en de politie. Doel is om slachtoffers van seksueel geweld … Lees meer hier en op de website www.seksueelgeweld.be

---

Media

Ketnet lanceert de dokter Bea show

Vanaf 13 oktober kunnen jonge tieners afstemmen op de dokter Bea show, een nieuwe reeks op Ketnet die op een educatieve, wetenschappelijke en humoristische manier vragen over seksualiteit en puberteit behandelt. In elk van de 12 afleveringen komt een thema aan bod rond lichaam, relaties en seksualiteit. Centrale figuur is dokter Bea, vertolkt door de actrice Eva van Der Gucht. Lees meer.

---

En tot slot...

Doorverwijsgids

Ben je werkzaam als seksuoloog en aangesloten bij de VVS, maar kan je je gegevens niet terugvinden op de doorverwijsgids? Neem dan contact op met Els Elaut voor meer informatie.

Supervisie

Op zoek naar een supervisor? Een lijst van VVS-supervisoren kan je raadplegen op de website.

Vacatures

Check zeker af en toe de website voor nieuwe vacatures! Iedereen die graag nieuwe werkmogelijkheden bekend wil maken, kan contact op nemen met secretariaat@seksuologen-vlaanderen.be!

---

 Vragen bij de nieuwsbrief of suggesties voor toekomstige items? Publicaties of studiedagen die andere VVS-leden zeker niet mogen missen? Contacteer  nieuwsbrief@seksuologen-vlaanderen.be !