Nieuwsbrief februari 2018

---

17/2/18 Schrijf je nog snel in voor de jaarlijkse Terugkomdag!

De Terugkomdag van de Vlaamse Vereniging voor Seksuologie gaat door op zaterdag 17 februari 2018, voor de eerste keer te Gent. Dit jaar laten we Dr. Marjo Ramakers, arts en seksuoloog NVVS, op u los met een stand van zaken rond vulvoynie, één van de meest frequente presentaties van seksuele pijn. Uitgebreide praktische informatie staat hier

3/3/2018 Gezamenlijke studiedag VVS en SSUB

Op zaterdag 3 maart 2018 organiseert de VVS, in samenwerking met onze Franstalige collega's van de Société des Sexologues Universitaires de Belgique (SSUB) een gezamenlijke studiedag te Brussel. Verschillende onderwerpen rond nieuwe technologieën en seksualiteit passeren die dag de revue, klik hier voor meer info.

13/3/2018 Ongeremde daden

Plegers van seksuele delicten roepen vaak antipathie op. Hoe reageert u als het uw cliënt met een verstandelijke beperking blijkt te zijn? Hoe brengt u risico's in kaart? Deze studiedag gaat door in Amersfoort. Meer info.

9-12/5/2018 14de congres European Federation of Sexology

Dit jaar is het verzamelen geblazen in Portugal voor het 14de congres van onze Europese koepelorganisatie. Meer info. Lees meer.

---

Deelnemers gezocht voor het volgen van gratis vorming

In het kader van hun eindwerk in de Permanente Vorming Seksuologie (Universiteit Gent) is een Gentse groep studenten op zoek naar professionals die een gratis vorming willen volgen over seksuologische thema’s. Hier vindt u een bondig overzicht van alle aangeboden topics.

---

Bond Moyson betaalt consultgesprek bij vzw Aditi terug

Ook voor deze mutualiteit zijn seksualiteit en intimiteit basisrechten, die toegankelijk moeten zijn voor iedereen. Leden van Bond Moyson krijgen vanaf nu dan ook een tussenkomst van 40 euro in de kostprijs van het consultgesprek voor seksuele dienstverlening. Meer lezen.

---

Opstart Brusselse intervisiegroep seksuologen

Enkele enthousiaste klinisch seksuologen VVS in het Brusselse starten een intervisiegroep op. De bedoeling is dat op regelmatige basis bijeenkomsten doorgaan om casussen te bespreken, informatie uit te wisselen en een netwerk in de regio uit te bouwen. Ben je zelf ook op zoek naar een intervisiegroep als klinisch seksuoloog VVS in deze regio, dan verwelkomen we je graag. Neem hiervoor contact op met Lotte De Schrijver.

---

VUB onderzoekt 'Stress, relaties en seksualiteit'

Prof. dr. Elke Van Hoof en seksuoloog Hubert Van Puyenbroeck onderzoeken nog tot 30 april 2018 of stress en burn-out ons seksleven fnuiken. Neem hier deel.

---

En tot slot...

Doorverwijsgids

Ben je werkzaam als seksuoloog en aangesloten bij de VVS, maar kan je je gegevens niet terugvinden op de doorverwijsgids? Neem dan contact op met Els Elaut voor meer informatie.

Supervisie

Op zoek naar een supervisor? Een lijst van VVS-supervisoren kan je raadplegen op de website.

Vacatures

Check zeker af en toe de website voor nieuwe vacatures! Iedereen die graag nieuwe werkmogelijkheden bekend wil maken, kan contact op nemen met secretariaat@seksuologen-vlaanderen.be!

---

 Vragen bij de nieuwsbrief of suggesties voor toekomstige items? Publicaties of studiedagen die andere VVS-leden zeker niet mogen missen? Contacteer  nieuwsbrief@seksuologen-vlaanderen.be !