Nieuwsbrief november 2013

Discussielijst NVVS

Onze Nederlandse collega’s nodigen uit om deel te nemen aan hun NVVS – Discussielijst!

Deze mailinglijst wordt gebruikt om casuïstiek te bespreken, expertise te vragen of te delen, om mee te lezen en om van te leren. Sporadisch wordt deze mailinglist ook gebruikt om mededelingen te doen die voor seksuologen interessant zijn.

Deelnemen aan de discussielijst kan door een email te sturen naar  nvvs@list.ecompass.nl met in het titelveld ‘Nieuwe aanmelding discussielijst VVS’.

 Eens opgenomen in de discussielijst kan je vragen, bedenkingen, bijdrages sturen naar nvvs@list.ecompass.nl. Deze komen zo bij ruim 300 seksuologen in de inbox.

Interesse in deelname en uitwisseling met onze Nederlandse collega’s? Kijk zeker even op de VVS site voor meer info!

Klachten- en Tuchtprocedure

De lancering van de nieuwe website was voor het bestuur een goed moment om werk te maken van een vernieuwde Klachten- en Tuchtprocedure. De twee procedures zijn integraal na te lezen op de website. Lees hier meer.

Reeds enkele enthousiaste leden engageerden zich binnen deze essentiële VVS-organen. We zoeken nog enkele collega's die er mee voor willen zorgen dat de Klachten en Tuchtcommissies hun voltallige bezetting bereiken

Geïnteresseerde leden kunnen steeds emailen naar klachten@seksuologen-vlaanderen.be voor meer informatie.

VVS bekritiseert PE-campagne

Op 23 oktober kopten de kranten dat één op drie mannen te weinig controle zouden ervaren over het moment van klaarkomen. Paul Enzlin, Els Elaut en Alexander Witpas plaatste kritische kanttekeningen bij de resultaten van marketingbureau IPSOS. 

Vanuit deze en voorgaande ervaringen spoort de VVS zijn leden graag aan tot de grootst mogelijke voorzichtigheid bij vragen vanuit de farmaceutische industrie.

Vragen? Je steeds contact opnemen met het VVS bestuur voor ondersteuning, toelichting, 'tips & trics', ...

Lees hier meer.

VVS verder online!

Na de succesvolle lancering van de website wordt actief gewerkt aan het vergroten van de zichtbaarheid van de VVS, ook online! Zo wordt volop nagedacht wat de huidige sociale media kunnen betekenen voor de VVS als professionele vakvereniging.

Een eerste resultaat vind je binnenkort in je inbox: een uitnodiging voor de gloednieuwe VVS-Groep op LinkedIn, de professionele uitwisseling en netwerksite bij uitstek!

We hopen alvast dat dit kanaal een eenvoudige en laagdrempelige manier kan zijn om met collega's en toekomstige collega's/studenten in contact te kunnen komen én blijven, over professionele, wetenschappelijke en populaire onderwerpen. 

Vragen over LinkedIn of de VVS-Groep: nieuwsbrief@seksuologen-vlaanderen.be

Wetenschappelijk nieuws

Nog even gratis te bekijken: Laat je inspireren door de lezing van David Schnarch, gegeven voor de World Association for Sexual Health, Glasgow 2001! Klik hier!

Symposium Ongestoord Genieten

Onze Nederlandse collega's van de NVVS nodigen alle VVS-leden van harte uit om deel te nemen aan het symposium 'Ongestoord Genieten' dat plaatsvindt op vrijdag 22 november 2013 te Utrecht.

Lees hier meer.

Studiedag Seksualiteit en Kanker

Op donderdag 28 november gaat in Antwerpen een studiedag door rond Seksualiteit en Kanker. Sprekers zijn onder andere Dr. Leen Aerts, Prof. dr. Paul Enzlin, Mv Hilde Toelen  en Prof. dr. Erik Franck.

Lees hier meer.

Studiedag UFC hyperseksualiteit

Op 13 december 2013 organiseert het Universitair Forensisch Centrum (UZA) een studiedag rond hyperseksualiteit.  Sprekers zijn Prof. dr. Luk Gijs (KU Leuven), Prof. dr. Kris Goethals (UFC),  dr. Gertjan Van Zessen en Frans Zwanenburg.

Lees hier meer.

Publicaties

Principles and Practice of Sex Therapy  (5th ed.)

Onlangs verscheen een nieuwe editie van het Principles and Practice of Sex therapy, een 'must have' voor alle klinisch georiënteerde collega's!  Klik hier voor meer info!

Seksueel verlangen en knooppunten. Begeleiden van seksuele processen in de context van partnerrelatie

Een inspirerend nieuw boek 'van eigen kweek' (oa  VVS Seksuoloog Koen Baeten)! Klik hier voor meer info over dit boek.

Doorverwijsgids online!

In het begin van voorbije zomer ging de nieuwe VVS-website online. Cliënten en doorverwijzers kunnen zo snel & eenvoudig een seksuoloog in hun buurt vinden. Graag willen we alle leden bedanken die reeds hun digitaal vlaggetje plantten op onze Vlaamse 'seksuologie-landkaart'. 

Nog niet online geregistreerd? Het kan nog steeds via deze link!

Bij vragen of technische moeilijkheden: secretaris@seksuologen-vlaanderen.be!

 Vragen bij de nieuwsbrief of suggesties voor toekomstige items? Contacteer Sam Geuens via nieuwsbrief@seksuologen-vlaanderen.be