Nieuwsbrief augustus 2014

---

Terugkomdag 2015

Agenda's vullen zich zeer snel. Reserveer daarom nu al zaterdag 28 februari 2015 voor de VVS Terugkomdag 2015!

Sterker nog! Vanaf 2015 zal de VVS Terugkomdag elk jaar doorgaan op de laatste zaterdag van februari. We zorgen er voor dat de Terugkomdag steeds een mix is van onder andere interessante sprekers, de algemene ledenvergadering en aandacht voor bijzondere gebeurtenissen & personen binnen de Vlaamse seksuologie.

Zorg dat je er geen enkele mist!

---

VVS Supervisoren

Met de zomer 2014 halfweg staat de mogelijkheid open voor alle leden die klinisch actief zijn om hun aanvraag tot erkenning als klinisch seksuoloog in te dienen. Voor de pas afgestudeerde collega's die de klinische praktijk in willen of voor hen die nog niet zo lang aan de slag zijn is er het erkenningstraject tot klinisch seksuoloog VVS.

De nodige documenten kan je bekomen via  erkenning_klinischseksuoloog@seksuologen-vlaanderen.be!

De eerste onder jullie namen al de stap een erkenningstraject klinisch seksuoloog VVS op te starten. Enkele ervaren leden stelden zich al kandidaat om als supervisor op te treden voor jonge collega's binnen een erkenningstraject.

Een overzicht vind je hier!

Bij deze een warme oproep naar alle VVS leden:

Ben jij ook geïnteresseerd om jonge collega's te begeleiden in hun professionele ontwikkeling tot klinisch seksuoloog?

Check even de voorwaarden en laat het ons weten via erkenning_klinischseksuoloog@seksuologen-vlaanderen.be.

---

Wetenschappelijk nieuws

 

24/10/2014 Studiedag 'Hiv-status: tussen zeggen en zwijgen'

Sensoa organiseert op vrijdag 24 oktober 2014 samen met het HIV-SAM project van het Instituut voor Tropische Geneeskunde en de Vlaamse aidsreferentiecentra 'HIV-status: tussen zeggen en zwijgen', een studiedag gericht op zowel hiv-gespecialiseerde als reguliere professionelen.

Meer info vind je hier!

Vorming rond begeleiding bij zwangerschapsafbreking na prenatale diagnose

23/10/2014 & 25/11/2014

In het najaar organiseert Fara twee vormingsdagen rond zwangerschapsafbreking na prenatale diagnose. Deze vorming richt zich op alle hulpverleners die betrokken zijn in de psychosociale begeleiding van vrouwen/koppels die kiezen voor een zwangerschapsafbreking na prenatale diagnose.

Meer info vind je hier!

31/10/2014 NVVS Wetenschapsdag Oncologie en seksualiteit

Op vrijdag 31 oktober 2014 organiseert de NVVS in Amsterdam een praktisch ingestelde dag, gericht op de dagelijkse diagnostische en therapeutische beleidsbeslissingen die plaatsvinden op het snijvlak van de oncologie/seksuologie. Meer informatie kan u hier terugvinden.

Meer info vind je hier!

21/03/2015 “Transgender Health Care in Europe

Het eerste congres van the European Professional Association for Transgender Health, " Transgender Health Care in Europe" gaat door in Gent van 12 tot 14 maart 2015.

Het congres staat in het teken van de klinische praktijk en opleiding en wilt stilstaan bij de huidige wetenschappelijke ontwikkelingen in het brede veld van de gezondheidszorg voor transgenders.

Meer info vind je hier!

---

Publicaties

'Sex is the least of it'

Wil je meer weten over surrogate partner behandelingen binnen de seksuologie? ' Sex is the least of it. Surrogate partners discuss love, life and intimacy' van de Amerikaanse seksuologe Tova Feder is een goed startpunt.

Meer info vind je hier!

De medicalisering van de seksualiteit

11 september kan je afstemmen op VARA voor het onderzoeksjournalistieke  programma ZEMBLA. In deze documentaire richt ZEMBLA z'n pijlen op de medicalisering van de seksualiteit & de seksuologie. Onder andere de "lustpil" voor vrouwen en dapoxetine als oplossing voor PE worden kritisch in the spotlight geplaatst.

Lees je er graag de vakliteratuur op na? Dat kan hier

---

Doorverwijsgids online!

In het begin van de zomer van 2013 ging de nieuwe VVS-Doorverwijsgids online en intussen wordt hij druk bezocht door cliënten én doorverwijzers.

Je vlaggetje nog niet geplant? Het kan nog steeds via deze link!

Bij vragen of technische moeilijkheden: secretaris@seksuologen-vlaanderen.be!

---

 Vragen bij de nieuwsbrief of suggesties voor toekomstige items? Publicaties of studiedagen die andere VVS-leden zeker niet mogen missen? Contacteer  nieuwsbrief@seksuologen-vlaanderen.be !