Nieuwsbrief april 2016

---

Terugkomdag 2016:

bedankt voor de massale aanwezigheid!

Na het boeiende verhaal van Miek en Steven van Aditi vzw en van Mevrouw Roenen, volgde een uitgebreid debat rond de erkenning van de titel 'klinisch seksuoloog'. Het werd ons allemaal duidelijk dat 2016 een heel beslissend jaar wordt voor de Belgische seksuoloog! Hier kan je het VVS-standpunt nalezen.

---

Gezocht: seksuologen voor geven vorming aan huisartsen

In het kader van het huisartsenproject (i.s.m. tussen de VVS, Sensoa en Domus Medica) zoekt Ruth Borms seksuologen die vorming wensen te geven aan huisartsenkringen. Deze vormingen voor de TOT (training of trainees) gebeuren steeds in duo met een arts. Meer info lees je hier.

---

Flibanserin onder de seksuologische loep

Seksuoloog Frederik Feys publiceerde i.s.m. enkele Nederlandse seksuologen een review in JAMA rond de effectiviteit van Flibanserin (intussen op de Amerikaanse markt als Addyi). Een interview met co-auteur Ellen Laan is hier te beluisteren.

---

Chronic Care projecten: dringende vraag vanuit het bestuur

Op 2 februari 2016 hebben de ministers van Volksgezondheid van de deelstaten en de federale regering hun visie op Geïntegreerde Zorg voor Chronisch Zieken voorgesteld. Graag wil het bestuur van de VVS in dit kader weten:
-of iemand van de leden betrokken is bij dergelijk Chronic Care Projecten
-wie zich wil engageren in dergelijk pilootproject 

We vragen aan alle leden die hierbij reeds betrokken zijn of interesse in hebben om even via mail contact op te nemen met Mieke Mievis, die dit vanuit het bestuur verder opvolgt.

---

Regeling psychotherapie:

toelichting mededeling Min. De Block

In februari heeft de federale ministerraad een wetsontwerp goedgekeurd met een regeling voor (oa) psychotherapie. Miste je onlangs de extra VVS Nieuwsflash? Je kan hem hier terug bekijken!

---

Wetenschappelijk nieuws

Seksboeken.nl

Op deze website vindt je een bundeling van Nederlandse boeken over seks, erotische cadeaus en een databank van links naar websites over seksualiteit. Het geheel wordt beheerd en continu aangevuld door onze Nederlandse collega Astrid Kremers. Neem zeker eens een kijkje via deze link!
Heb je zelf nog goed materiaal? Mail je suggesties naar info@sexuoloog.nl!

Spreek met Zanzu de taal van de liefde!

Zanzu.be, de nieuwste website made by Sensoa, biedt informatie in 13 talen over seksuele gezondheid en helpt professionals om met anderstaligen te communiceren. Zanzu is extra toegankelijk door het gebruik van tekeningen, de navigatie via iconen, een voorleesfunctie en een vertaalwoordenboek voor specifieke termen. Is je interesse geprikkeld? Neem snel hier een kijkje!

---

Studiedagen

Lustrumcongres op 25 november 2016: save the date!

Op vrijdag 25 november 2016 gaat het tweejaarlijks Lustrumcongres (een samenwerking tussen de NVVS, VVS en het Tijdschrift voor Seksuologie) door te Amersfoort. Programma volgt binnenkort!

08-13/05/2016 Apestaartjaren gaat internationaal met 6-daags seminar 'Digital Youth'

Tijdens dit 6-daags seminar in Leuven wisselen Vlaamse jeugdwerkers ervaringen uit met hun collega's uit Nederland, Finland, Roemeni├ź.Wil je er ook bij zijn? Klik snel hier!

---

 

Studiedag FARA

10/05/2016 Counseling bij prenatale testen

Zoek je wat meer houvast wanneer prenatale testen aan bod komen in je werk? Lees hier meer!

---

Doorverwijsgids

Ben je werkzaam als seksuoloog en aangesloten bij de VVS, maar kan je je gegevens niet terugvinden op de doorverwijsgids? Neem dan contact op met Els Elaut voor meer informatie.

Supervisie

Op zoek naar een supervisor? Een lijst van VVS-supervisoren kan je raadplegen op de website.

---

Vacatures

Check zeker af en toe de website voor nieuwe vacatures! Iedereen die graag nieuwe werkmogelijkheden bekend wil maken, kan contact op nemen met secretariaat@seksuologen-vlaanderen.be!

---

 Vragen bij de nieuwsbrief of suggesties voor toekomstige items? Publicaties of studiedagen die andere VVS-leden zeker niet mogen missen? Contacteer  nieuwsbrief@seksuologen-vlaanderen.be !