Naar de inhoud
Vlaamse Vereniging voor Seksuologie vzw logo Vlaamse Vereniging voor Seksuologie vzw

22/11/2013 Symposium Ongestoord Genieten

27/09/2013

Onze Nederlandse collega’s van de NVVS nodigen alle VVS-leden van harte uit om deel te nemen aan het symposium ‘Ongestoord Genieten’ dat plaatsvindt op vrijdag 22 november 2013 te Utrecht.

Ongestoord Genieten is een symposium rondom ongebruikelijke vormen van seksualiteit. Deze worden nogal eens als een stoornis gezien, maar is dit wetenschappelijk houdbaar?

Taboes en vooroordelen worden geslecht aan de hand van een inhoudelijk programma met films, discussies en vraaggesprekken.

Ongestoord Genieten is inhoudelijk en laagdrempelig, theoretisch en praktijkgericht en bedoeld voor seksuologen en ieder ander die beroepsmatig, vanwege studie, of uit persoonlijke motieven geïnteresseerd is in seksualiteit. Voor meer informatie zie de site www.ongestoordgenieten.info.

Gedurende de dag worden drie actuele thema’s behandeld:

  • Aseksualiteit
  • BDSM
  • Pedofilie

Elk thematisch dagdeel begint met een relevante documentaire. Na afloop daarvan gaan één of meer gasten met specifieke kennis, beroeps- of persoonlijke ervaring dieper in op het onderwerp. Daarbij is ruimte voor vragen uit en discussie met de zaal. Insteek van deze dag is om de thematiek theoretisch en inhoudelijk te benaderen  en te voorzien van persoonlijke ervaringen. Niet enkel ‘over’ maar ook ‘met’ praten. Dat is Ongestoord Genieten.

Sprekers van deze dag zijn de seksuologen Erik van Beek, Jelto Drenth, Ellen van Houdenhove en Joel Staffeleu, filmmaker Jan Willem Breure, auteur Kim ten Tusscher en Anton Dautzenberg en een aantal ervaringsdeskundigen. Tijdens het Symposium Ongestoord Genieten wordt de NVVS Seksuologie Media Prijs 2013 uitgereikt. Voor meer informatie zie: www.nvvs.info/mediaprijs.

Datum en tijd: Vrijdag 22 november 2013 van 9:30 – 17:30 uur

Locatie: Het Huis, Boorstraat 107 te Utrecht

Accreditatie: 6 punten (NVVS)

Deelname: € 80,-

(studenten betalen € 40 op vertoon van een geldige studentenkaart)

Inschrijven: www.ongestoordgenieten.info

Wij zien uit naar je komst op 22 november 2013!

Met collegiale groet,
Marije Janssen, Peter Leusink en Yuri Ohlrichs